Barion Pixel

Szia, Lilla vagyok

1985-ben születtem Budapesten. A Budapesti Gazdasági Egyetemen (korábban Budapesti Gazdasági Főiskola) vendéglátó és szálloda szakán diplomáztam közgazdászként. Több évig dolgoztam a turizmus területén értékesítőként, miközben az ELTE-n tanultam programozást. 

Bár nem fejeztem be tanulmányaimat, az informatikai tudásomat azóta is örömmel alkalmazom munkahelyi hobbi-projektek során. A szállodaipar után a HR világába váltottam fejvadászként, majd szülési szabadságra is innen mentem. 2019-ben és 2022-ben születtek gyermekeink, Emese és Ákos.

Az írás és az irodalom szeretete már gyermekkorom óta az életem szerves része. Az első mesémet még a kilencvenes években írtam, egy csákvári nyaraláson a nagymamámmal. Tinédzserként és fiatal felnőttként számos mesenovellám született. Egyiküket 2009-ben a Holnap magazinban nyomtatásban is megjelentették, míg a többi e-könyvként látott napvilágot. Utólag inkább ezeket próbálkozásnak és az érzelmeim kifejezésének tartom, semmint teljes műveknek.

Az írás hosszú időre háttérbe szorult az életemben, azonban gyermekeim megszületésével újra feléledt bennem a szenvedély. Családunkkal egy kis faluban élünk, ahol állatokat is tartunk. Ez adta az inspirációt az első mesekönyvemhez, mely a Tappancs a tanyán címet viseli és 2023-ban fog megjelenni.